5. juli 2024|In Fiskeri

Fint besøg fra Oceana: Fremme af skånsomt kystfiskeri – en kampagnefilm

Den 17. juni havde vi i FSK-PO fornøjelsen af at få besøg af organisationen Oceana, som filmede til en kort video. Videoen bliver en del af kampagnen "Fair Fishing", der offentliggøres i efteråret.

Billede afSøren Jacobsen

Holdet bestod af to personer fra Oceana og et filmhold på tre personer fra Barcelona. De interviewede direktør David Lange og formand Søren Jacobsen.

Kampagnen skal gøre opmærksom på, at EU-medlemsstater er juridisk forpligtede, under den fælles fiskeripolitik, til at fordele fiskerimuligheder baseret på gennemskuelige og objektive kriterier, herunder miljømæssige, sociale og økonomiske faktorer.

Kampagnen fokuserer derfor på en gennemskuelig og bæredygtig fordeling af fiskerimuligheder i EU samt de mange udfordringer, som især kystfiskeriet står overfor. Filmen, som Oceana producerer, vil udover besøget i Helsingør indeholde interviews med tre kystfiskere fra Frankrig, Spanien og Irland, der vil dele deres oplevelser og udfordringer. Ud over filmen planlægges også en fotoudstilling i Bruxelles, som vil fremvise billeder og citater fra skånsomme kystfiskere og deres situation i forhold til de mange udfordringer, de står overfor.

Vi er i FSK stolte af at være en del af dette initiativ og ser frem til at dele resultaterne med alle senere på året.

  • Oceana, er en non-profit hav-beskyttelses-organisation, der fokuserer på at påvirke specifikke politiske beslutninger på nationale planer for at bevare og genoprette verdenshavene.

Flere oplysninger hos David/Søren.

Aktuelle nyheder