Om foreningen

Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri Producent-organisation (FSK-PO)

Om foreningen

Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri Producentorganisation (FSK-PO) er en forening for de fiskere, der anvender de skånsomme redskaber garn, snurrevod, ruser, tejner og kroge.

Foreningen blev stiftet i 2014, fordi kystfiskerne manglede en forening, der varetog det skånsomme kystfiskeris interesser. Vi har i dag medlemmer over næsten hele landet, og repræsenterer både større garnbåde og snurrevodsfartøjer samt mindre fartøjer under 10 meter. FSK-PO sidder med i flere politiske udvalg, der rådgiver regeringen og Folketinget i fiskerispørgsmål. FSK-PO er medlem af den europæiske paraplyorganisation for kystfiskere, LIFE, der arbejder for kystfiskernes interesser i EU.

Vores vision

Vi ønsker et sundt og mangfoldigt hav, hvor det skånsomme kystfiskeri høster af havet – uden at ødelægge muligheden for at fremtidens kystfiskere kan gøre det samme. Det betyder, at vi skal passe på havets natur og fiskene i det. Uden et sundt hav – intet kystfiskeri. Derfor arbejder vi for større biodiversitet og bedre beskyttelse af havet.

Vores mission

Vi arbejder for, at kystfiskeriet atter skal udgøre en vigtig og betydelig del af dansk erhvervsfiskeri. Det er vores mål, at afviklingen af havnene stopper og vendes til fremgang. Kystfiskeriet skal være motoren i den grønne omstilling af fiskeriet.

Se vores vedtægter her.