PFOS målinger fra Korsør Nor frikender fjordrejerne

By 16. april 2021Info

Som beskrevet i den tidligere nyhed om giftudslippet i Korsør Nor har FSKPO aktivt været i kontakt med både Slagelse Kommune og Fødevarestyrelsen ang. de fundne høje niveauer af PFOS ved noret.

Efter koordination af FSK er det lykkede at indsamle prøver til Fødevarestyrelsen af småfisk og rejer fra Korsør Nor, som sidste måned blev analyseret for indhold af PFOS. Der blev fundet små værdier af PFOS i de indbragte rejer, men ikke noget som indikerer, at der er en sundhedsfarlig risiko ved at spise dem. Værdierne for de ålekvabber, som blev fanget var en anelse højere, men da de ikke direkte repræsenterer spisefisk, er det for tidligt at konkludere noget ud fra resultaterne.

Af den årsag har FSKPO lavet en aftale med Slagelse Kommune og Fødevarestyrelsen om, at der i starten af maj skal indfanges flere prøver af flere fjordrejer samt fanges skrubber og andre potentielle spisefisk. Dette vil blive analyseret med henblik på at undersøge niveauet af PFOS i spisefisk fra Korsør Nor, men dette vil vi naturligvis fortælle mere om, når prøverne og testresultaterne bliver tilgængelige.

Vil man læse mere om de seneste prøveanalyser (herunder dem fra kvægkødet), har DTU Food gennemgået testresultaterne her.