Områder kun med skånsomt fiskeri giver flere fisk

By 28. september 2021Info, Nyheder

I Lyme Bay i England har et 206 km2 stort område siden 2008 været forbeholdt kystfiskere, der fiskede med skånsomme redskaber.

Nu har forskere nu vist, at der i dag er 370% flere fisk inden for området, end i lignende områder udenfor, hvor alle slags fiskeri stadig er tilladt. Det fremgår af en helt ny artikel der netop er offentliggjort i Journal of Applied Ecology. Også biodiversiteten er øget markant inde i området.

“Dette studie viser, at man bør fremme det skånsomme fiskeri for at få flere fisk i havet, sikre mere biodiversitet og samtidig sikre arbejdspladser”, siger Hanne Lyng Winter, biolog i Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri.

Ifølge forskerne kan man også observere den såkaldte “spill over” effekt af området. Det betyder at fisk inde fra området også svømmer ud af området og tilfører det omkringliggende hav flere fisk.

Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri arbejder for, at der oprettes områder til skånsomt fiskeri som en del af den kommende havplan. Resultaterne fra Lyme Bay viser, at hvis man fremmer det skånsomme fiskeri og kun fisker skånsomt. Så gavner det både havet og fiskeriet.