NaturSkånsom – få fisken på disken.

By 12. oktober 2022Kampagne

NaturSkånsom – det er et mærke der er kendt af foreløbigt ganske få, men målet er at det skal være langt flere. Ikke mindst når vi taler professionelle indkøbere til både storkøkkener og kantiner.

Derfor har Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri taget hul på en landsdækkende kampagne, som sætter fokus på det skånsomme kystfiskeri og det statskontrollerede mærke NaturSkånsom.

En fanget fisk er vel en fanget fisk?

NaturSkånsom er det mærke, som Fødevareministeriet står bag – det første af sin slags i verden. Statskontrolleret, og med fokus på fiskeredskaber såvel som de enkelte fiskebestandes sundhed.

Kystfiskerne bliver på et kursus certificeret til at håndtere og videresælge naturskånsomt fangede fisk, som derefter optræder med mærket på transportkasser, tags og på de dokumenter, der følger fisken. Og spørger man de fiskere der allerede nu har et godt salg så siger de at man alt andet lige faktisk får en større fortjeneste ud af at sælge fisk med mærket på.

Men potentialet er langt større.

Vi håber at kampagnen kan være med til øge kendskabet til det naturskånsomme fiskeri og det statskontrollerede mærke NaturSkånsom, øge efterspørgslen samt motivere endnu flere fiskere til at bliver certificeret.

Kampagnen er produceret af FSK-PO og støttet med midler fra Den Europæiske Hav- og Fiskerifond.