Kursus: Få 25-50% mere for dine fisk ved at lære Ikejime slagtning!

By 8. april 2022Info

FSK og Fiskerikajen kan som de første i Danmark tilbyde et gratis kursus i særlig aflivning af fisk, der kaldes Ikejime. Denne japanske slagte-teknik giver meget efterspurgte fisk, hvorfor Fiskerikajen dagligt har forespørgsler på Ike Jime slagtet fisk og er i stand til at betale omkring 25-50% mere for fisk slagtet med Ikejime.

Hvor: Kystfisker Kompagniet i Korsør den 19. april kl. 15.00 samt Samlecentralen ved Thorup Strand den 20. april kl. 15.00.

Tilmelding: Skriv til marc@fskpo.dk hvis det har interesse.

Som de fleste fiskere ved, ser det svært ud med at få flere fisk i øjeblikket og derfor er det afgørende at se på hvordan vi kan tjene mere på de fisk som vi fanger. En af de teknikker der kan hjælpe med det er Ikejime. I alt sin enkelthed består teknikken i at slå fisken ihjel på en måde, hvor man sikrer at hjernen dør med det samme og organerne er med til at pumpe fisken fri for blod. På den måde giver man for det første fisken en renere smag, men man giver også fisken muligheden for at blive lagret i længere tid, uden at fisken kommer til at smage fordærvet. Metoden som oprindeligt stammer fra Japan har vundet sit indpas i opdræts industrien i Europa, men de seneste år er der dukket flere organisationer op blandt kystfiskere i andre lande som Frankrig, der sælger deres fisk Ikejime. Lagring af fisk, der er slået ihjel med Ike Jime har lagringspotentiale på samme måde som kød, og det at lagre fisk er noget som der arbejdes med på flere og flere restauranter.

Vi opfordrer alle FSKs medlemmer til at deltage i kurset med Ikejime ekspert Takeshi Yamagishi fra Ike Jime Quality. Alle fiskere der deltager i kurset vil få muligheden for at mærke deres Ikejime slagtede fisk med mærket “Ikejime Quality” som er bredt kendt på de europæiske fiskemarkeder.

 

Ikejime kurset er støttet af midler for FSK-POs Produktions og Afsætningsplaner under den EUs Hav- og Fiskerifond (EHFF).

Læs mere om Ikejime her:
https://www.ikejimequality.com/
https://ikejime.fr/

Eller se en video af teknikken præsenteret her:
https://www.youtube.com/watch?v=TS4AM9mPX-8&t=3s

Fotoet er fra videoen af Vox.