Holland og Belgien skal granskes for muligt snyd med udsmid af fisk

By 3. december 2021Nyheder
Kommissionen har indledt en såkaldt overtrædelsesprocedure mod Belgien og Holland. Grunden er manglende overholdelse og kontrol af landingspåbuddet, altså EU’s forbud mod at smide fisk tilbage i havet. Det skriver Kommisionen på deres hjemmeside
Ifølge EU’s fælles fiskeripolitik er det ulovligt at smide fisk overbord. Det er altså dette forbud som Kommissionen tvivler på at Holland og Belgien overholder.
”I FSK-PO har vi længe haft mistanke om, at de Hollandske og Belgiske bomtrawlere ulovligt smed fisk tilbage i havet. Hvilket tal fra den danske fiskeristyrelse også har kunne bekræfte. Så vi er selvfølgelig rigtig glade for, at Kommissionen nu tager sagen op”, siger Hanne Winter, biolog i Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri-PO.
De hollandske og belgiskes bomtrawlere har længe været en torn i øjet på de danske kystfiskere. Deres voldsomme fiskeri med store tunge grejer ødelægger nemlig kystfiskernes pladser og naturen i havet. Både Nordsøen og Skagerrak.
Holland og Belgien har nu to måneder til at svare på Kommissions åbningsskrivelse og rette op på de mangler som Kommissionen har rejst. FSK-PO vil selvfølgelig følge sagen tæt.