Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri modtager Østersøfondens hovedpris i 2022

By 9. september 2022Nyheder

Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri (FSK-PO) har netop modtaget hovedprisen på 20.000 Euro fra Östersjöfonden for sit arbejde med at fremme det skånsomme og  bæredygtige kystfiskeri. Fonden har siden 1990 uddelt priser til mennesker og organisationer for ”væsentlige og enestående bidrag til miljøet i Østersøen”. Prisen er en anerkendelse for det store arbejde som FSK-PO siden 2014 har gjort for at udvikle og bevare de små kystfiskere i Østersøen og resten af Danmark.

Østersjøfonden siger tillykke med disse ord:

“- Østersøfondens hovedpris i 2022 går i år til Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri fra Danmark, som bliver belønnet for sit arbejde for et bæredygtigt kystfiskeri. Foreningen går ind for skånsomme fiskemetoder som garn, tejner og kroge. Foreningen er et forbillede for alle små-skala kystfiskere i Europa – og Østersøen i særdeleshed med dets formål om at påvirke havets fiskebestande og miljø mindst muligt. Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri viser vejen og fungerer som en positiv løftestang på politiske arenaer for bæredygtigt kystfiskeri og et sundt hav og er ikke bange for at fremhæve fiskerierhvervets problemer, som f.eks. spøgelsesnet og bifangst, til generel diskussion.”

 

Til det siger formanden for Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri; Søren Jacobsen, i sin takketale:

– Vi er som forening utroligt glade for at få den her pris. Vi har arbejdet med det her i rigtig mange år og at få sådan en anerkendelse det er bare tommel op. Og han fortsætter: – Prisen og anerkendelse vil hjælpe os til at nå ud til de mindre kystfiskere, som arbejder for, at deres fiskeri skal have en lav miljøpåvirkning – i Østersøområdet og andre steder – med budskabet om, at nok er vi små, men vi er mange i antal.

Søren slutter sin tale med at opfordre alle kollegaer i de europæiske lande til at organisere sig starte en national forening for bæredygtigt og skånsomt kystfiskeri.

Kontakt: formand Søren Jacobsen på + 45 2122 7243 eller fra kommunikation Tine Due på +45 6067 9817.