Fødevarestyrelsen frikender fisk og rejer fra Korsør Nor

By 28. juni 2021Nyheder

I samarbejde med FSK-PO fik Fødevarestyrelsen i maj testet en større mængde fisk og rejer for PFOS. Årsagen til behovet for at teste, er det årelange udslip af det giftige og fluorholdige brandskum fra brandskolen ved Korsør Nors sydlige bred, hvilket man også kan læse her.

Testresultaterne, som inkluderede skrubber, fjord- og hesterejer samt forskellige mindre fiskearter, har ikke vist sundhedsskadelige niveauer af de miljøskadelige stoffer PFOS. Dette matcher fint de resultater, som FSK-PO og Fødevarestyrelsen fik udført i det tidlige forår, lige efter det udslippets omfang blev offentliggjort. Efter forsigtighedsprincip anbefaler Fødevarestyrelsen dog, at man holder sig fra at spise fisk fanget i det umiddelbare nærområde omkring 100 m fra udløbet af brandskolen.

“Det er glædeligt, at Fødevarestyrelsen kan frikende både fisk og rejer i Korsør Nor for PFOS” udtaler kystfiskerkonsulent i FSK-PO Marc Eskelund, “men det er samtidig også vigtigt, at Slagelse Kommune fortsætter arbejdet med at få oprenset jorden og fjernet kilderne og årsagen til udslippet ved brandstationen.”

 

Læs mere og kontakt Fødevarestyrelsen for yderligere spørgsmål via pressemeddelelsen: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Pressemeddelelser%202021/Fisk-og-rejer-fra-Kors%C3%B8r-Nor-er-fritestet-for-PFOS-.aspx

Kontakt kystfiskerkonsulent Marc Eskelund på 26 27 69 12.