Søg støtte til kystfiskeri og havne

By 2. maj 2019 Info

Poul Tørring er EHFF facilitator, og kan vejlede omkring de mange muligheder i tilskudsprogrammerne.

 

Den første august åbner tre tilskudsordninger, der kan være gode at tage et kig på for mange kystfiskere. Går man med tanker om at skifte til tejnefiskeri efter konksnegle eller taskekrabber; at starte op med lokal afsætning eller drømmer om et nyt fiskeri, kan der være penge at hente i de forskellige tilskudsordninger.

FSK har talt med Poul Tørring, der er facilitator for EHFF. Han kan hjælpe både fiskerer, lokale fiskeriforeninger og havne, med hvilke muligheder der er inden for tilskudsordningerne. Og hjælpen er gratis.

Under fartøjsordningen er der mange muligheder, og der er stor fokus på kystfiskeriet og det skånsomme fiskeri. Man vil kunne søge støtte til omlægning af fiskeri til tejnefiskeri, og der er både til grej og til at indrette fartøjet. Til sommer kommer der er hel liste over hvilke redskaber, der kan søges støtte til”, sige Poul Tørring.

Ordningen kan søges fra 1. august 2019 til 27. september 2019. Det er ikke helt fastlagt, hvordan der vil blive prioriteret imellem ansøgningerne, men ifølge den politiske aftale fra 17. maj 2017 er en stor del af ordningen forbeholdt fartøjer under 17 meter. De fartøjer, der er med i den beskyttede kystfiskerordning, får førsteprioritet.

Ifølge Poul Tørring er der stadig store muligheder i tejnefiskerierne.

Der er stadig plads til både flere konk- og taskekrabbefiskerer. Konkfiskeriet er godt i indre farvande, og fiskeriet efter taskekrabber er godt i Limfjorden og vestpå. Og priserne er gode. Op til 15 kr. kiloet for taskekrabber og 10 kr. kiloet for konker. Så det ser fornuftigt ud”, siger Poul Tørring.

Også i havneordningen er der muligheder. Her er der fokus på lokal udvikling, og der kan gives til både læmoler, asfaltering og det der kaldes “projekter af kollektiv interesse”.

”Der er rigtig mange muligheder i Havneordningen. Både for at reparere installationer fx bedding, forbedre indsejling eller lave kollektive projekter som nye isværk eller fælles afsætning. I Havneordningen får kystfisker-projekter også en høj prioritet”, siger Poul Tørring

Den sidste ordning der skal nævnes her er ”Fælles Initiativer”. Her kan man søge tilskud, hvis man har en ny ide indenfor fiskeriet man gerne vil prøve af. Det kan være fiskeri efter en ny art eller en ny fiskemetode. Her er der 100% støtte at hente.

Poul Tørring er EHFF facilitator, og kan give fiskerer, lokale fiskeriforeninger og havne gratis vejledning i forhold til hvilke muligheder der er inden for de mange forskellige tilskudsordninger. Så hvis du går med en ide i maven, er det en god ide at ringe til Poul Tørring. Han kommer også gerne på besøg i de mindre havne, for at snakke om hvilke muligheder der kunne være. Ring på: 2336 1725 eller skriv til: pt@aquamind.dk