Skånsomt fiskeri: en del af løsningen for bedre natur i havet

By 4. november 2019 Pressemeddelelse
Herover et billede fra fiskens dag i Helsingør, hvor Øresundsakvariets marinbiolog og naturvejleder Michael Hanen fortæller om livet på bunden af Øresund, og det fine samspil imellem natur og skånsomt fiskeri der hersker i sundet.

På Fiskens Dag i Helsingør, fortæller Øresundsakvariets marinbiolog og naturvejleder Michael Hanen om livet på bunden af Øresund, og det fine samspil imellem natur og skånsomt fiskeri der hersker i sundet.

 

I dag har statsminister Mette Frederiksen (S) og miljøminister Lea Wermelin (S) inviteret interessenter til Marienborg for at skyde forhandlingerne om en biodiversitetspakke i gang. De vil gerne have bud på, hvad der skal gøres for at få en bedre natur og øge biodiversiteten.

Foreningen for skånsomt kystfiskeri PO er også inviteret med. Og kystfiskerne har en klar anbefaling med til Mette Frederiksen og Lea Wermelin.

Hvis naturen og fiskene i havet skal få det bedre, så skal Folketinget sikre det skånsomme fiskeri. På den måde får man både fisk af høj kvalitet på danskernes tallerkner, samtidig med at naturen ikke tager skade”, siger Søren Jacobsen, formand i Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri PO, kystfisker og med på Marienborg i dag.

Øresund er det perfekte eksempel på, hvordan skånsomt fiskeri og en god natur går hånd i hånd. Øresund har en unik natur og sunde fiskebestande. Det hænger ifølge eksperter sammen med, at der kun drives skånsomt fiskeri i sundet.

Der er ifølge Søren Jacobsen mange knapper at skrue på, hvis politikerne vil sikre det skånsomme fiskeri. En af dem er kystfiskerordning, hvor en ny version netop i disse dage forhandles på Christiansborg.

Politikerne har en unik chance for at sikre det skånsomme fiskeri, hvis de skruer kystfiskerordningen ordentligt sammen. Vi håber, at de griber den chance, så vi sammen kan sikre både det skånsomme kystfiskeri og naturen i havet”, slutter Søren Jacobsen.

Læs Foreningen for skånsom Kystfisker POs oplæg til kystfiskerordning her.


Kontakt:

Søren Jacobsen: 2122 7243