Sandsugning stopper i det nordlige Øresund

By 14. november 2018 Nyheder
I oktober 2018 var Trine Torp (SF) en tur med FSK på Øresund, hvor vi så en sandsuger på Lappegrunden.

På billedet ses Trine Torp (SF), der i oktober 2018 var med FSK på Øresund for at se på sandsugerne i aktion. Her på Lappegrunden.

Endelig! Efter års kamp kan nogle af Øresunds bedste fiskepladser se frem til at få fred for sandsugning. Regeringen vil nemlig stoppe sandsugningen fra Øresundsbroen og op til en linje imellem Gilleleje og Kullen. Et kæmpe tak herfra. Det er noget vi har kæmpet for i årevis sammen med rigtig mange andre. Både politikere, forskere og grønne organisationer.

Men sandsugningen stopper ikke helt. På Lappegrunden er der stadig sandsugning, og tilladelsen gælder helt frem til 2025. De nuværende tilladelser vil regeringen nemlig ikke røre ved.

I FSK mener vi dog, at myndighederne godt kan stoppe sandsugningen. Ifølge loven er det nemlig muligt for staten at trække tilladelser tilbage, hvis det er nødvendigt for at beskytte f. eks. naturen eller fiskeriet. Og siden man mener at Øresund er så unikt at det skal beskyttes – hvorfor så lade ødelæggelserne fortsætte?

I FSK opfordre vi derfor både myndigheder og råstofbranchen til at gå i dialog om et fuldt stop for sandsugning i Øresund. Hellere i dag end i 2025.