Nyt statsligt mærke – fiskere har taget certifikat i kvalitetssikring

Kurset i Korsør var fyldt, op og kystfiskerne fik deres certifikat. Nu må de fiske til mærket NaturSkånsom.

 

Verdens første statskontrollerede mærke for skånsomt fangede fisk – NaturSkånsom – er tæt på sin lancering. 36 fiskere har allerede nu fået certifikat på, at de må fiske til mærket. Certifikatet garanterer, at fiskerne er bekendt med, hvordan man bedst sikrer fiskens holdbarhed og kvalitet, og hvordan man lever op til de øvrige krav, der stilles for at fiske til mærket.

”Det har været et par spændende kursusforløb, og det er meget interessant at få kontakt til så mange kystfiskere. Og det er dejligt at opleve, hvor meget de går op i at fiske skånsomt, og hvor langt rigtigt mange er med hele kvalitetsprocessen. Det lover godt for fremtiden, og for mærket”, siger Thomas Andersen, Underviser fra Fiskeriskolen.

Kurset har fokus på at sikre fisken en højere værdi, og det er noget, der vække glæde ved kystfiskerne.

”Kurset viser, at der meget værdi i højne kvaliteten af den måde vi håndterer fangsten på. Vi fiskere skal tænke nye veje, og ikke bare tænke på bedre rengøring og hygiejne. Heldigvis er der flere der har rykket i den retning, og kurset kan bestemt være med til at sætte fart på den udvikling,” siger Thomas Nystrøm Larsen, fisker og deltager på kurset i Korsør.

Ministeriet arbejder lige nu på højtryk på, at mærket kan lanceres til sommer.

Det er fiskere fra hele landet, der har deltaget i de to kurser som Fiskeriskolen har afholdt i henholdsvis Thorupstrand og Korsør. Der er planlagt et kursus mere i Thyborøn den 16 og 17 april, hvor der stadig er ledige pladser, og hvis man kan samle 15 fiskere andre steder i landet, opretter fiskeriskolen nye kurser.