Ny kystfiskerordning er besluttet

By 12. november 2019 november 20th, 2019 Info

Fiskeriminister Mogens Jensen har netop offentliggjort rammerne for fremtidens kystfiskerordning. Der bliver fortsat to ordninger. En tidsbegrænset og en beskyttet del. Og der er flere fisk til fiskere, der fisker skånsomt, hovedsageligt til dem der er tilmeldt den beskyttede ordning. Et bredt flertal i Folketinget* står bag aftalen. Læs aftalen her.

”Aftalen er ikke hvad vi anbefalede, da man har valgt at bibeholde den tidsbegrænsede ordning, men der er kommet flere fisk til de fiskere der fisker skånsomt, så det er det gode i aftalen”, siger Søren Jacobsen, formand i Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri, PO.

For FSK-PO er det vigtigt at ordningen sikre kvoterne i kystfiskeriet. Derfor vil foreningen holde øje med, hvor mange der tilmelder sig den beskyttede ordning. Hvis der ikke sker en markant øget tilmelding, vil FSK-PO arbejde for at ordningen tilpasses, som der er en mulighed for med aftalen, sådan at kvoterne sikres imod opkøb.

”Vi har præsenteret et helt katalog af muligheder for at styrke det skånsomme fisker og kystfiskeriet. Forslag der ikke et taget med i aftaleteksten. Det er helt uforståeligt, at man ikke har valgt at styrke fiskeriaftalen fra 2016, men faktisk gjort den dårligere. Vores opgave herfra bliver at arbejde for de forslag vi har fremsat. For de vil sikre kystfiskeriet og det skånsomme fiskeri”, siger Søren Jacobsen.

Foreningen vil nu regne på hvad det vil betyde for fiskernes kvoter at tilmelde sig den beskyttede ordning.

 

* Partiet Fremad har ikke været en del af forhandlingerne og er dermed ikke med i aftalen.