Mindeord for Knud fra Levende Hav

Knud er død. Det stod der på Levende Havs Facebook-side 14. august. Selvom vi vidste at Knud var syg, så er det alligevel ikke noget, man kan forberede sig på. Det er simpelthen så trist.

Knud var en miljøforkæmper i hjertet, og han kæmpede og arbejde med en idealisme, man meget sjældent møder. Som skipper for Kutter Anton, som formand og arbejdende for Levende Hav, var Knud en fuldstændig central skikkelse og kapacitet i den danske miljøkamp. Vi skylder alle Knud rigtig meget.

Knud var kompromisløs på den helt igennem sympatiske måde. For ham var det vigtigste ikke mulige og umulige kompromisser og alliancer. Hans kompas var altid rettet imod det, der var rigtigt. Ikke den nemme vej. Men den rigtige. Lige så hyggelig han kunne være, lige så ophidset blev han når han kæmpede for sin sag. Fordi han mente det!

Det skånsomme fiskeri lå Knud meget nær. Knud og Levende hav kæmpede for kystfiskeriet i mange år, før det skånsomme fiskeri endelig fik medvind, og nu f. eks. har sit helt eget mærke på vej.

Vi står på skuldrene af alt det arbejde som Knud og Levende hav har gjort i mange mange år. Og vi vil savne ham.

 

Søren Jacobsen, formand i FSK og Hanne Winter, biolog i FSK

Knud bisættes fra Hemmed Forsamlingshus fredag den 23.8 kl. 14. Knuds familie ønsker at man i stedet for blomster og kranse, støtter driften og vedligeholdet af kutter Anton. Det kan man på mobilpay 77209 el. konti i Merkur 8401 1010315 mk. Knud