Luk den tidsbegrænsede kystfiskerordning

By 11. oktober 2019 Info

Danske kystfiskere kan tilmelde sig kystfiskerordninger og få ekstra fisk. Der er i dag to ordninger. Men kystfiskerne i Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri PO mener, at den ene ordning – den såkaldte tidsbegrænsede ordning – skal lukkes ned fra årsskiftet. Dette var også planen i 2016.

Kun ved at styrke og udvikle den anden såkaldte “tidsubegrænsedeordning” sikres kystfiskeriet på sigt.

”Det er vigtigt at de kystfiskere, der er i kystfiskerordningen, også vil være med til at sikre det danske kystfiskeri for kommende generationer ”, siger Søren Jacobsen, formand i Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri PO, og kystfisker fra Helsingør.

Kystfiskerne i Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri har lavet et forslag til hvordan fremtidens kystfiskerordning kunne se ud. Den fremlagde de onsdag d. 9. oktober for Folketingets Miljø- og fødevareudvalg. Se den her.

Ordningen som foreningen mener skal lukkes ned har eksisteret siden 2007. I 2009 og i 2012 vurderede det daværende kystfiskerudvalg, at ordningen ikke sikrede kystfiskeriet. I 2016 blev der indført en ny ekstra kystfiskerordning. Den betyder flere fisk til kystfiskerne og sikrer også at kvoterne ikke sælges ud af kystfiskeriet. Det er denne nye kystfiskerordning – den tidsubegrænsede ordning – som kystfiskerne vil bibeholde og udvikle.

——————-

Kontakt: Søren Jacobsen, 2122 7243