I går blev alle Folketingets partier enige om rammerne for, hvordan pengene i EUs i Hav- og Fiskeriudviklingsprogram, skal bruges i de kommende år. Den brede politiske opbakning til det skånsomme kystfiskeri fortsætter, hvor fiskeripakken slap.

Men der er brug for at holde øje med hvordan pengene faktisk bruges, sådan at Folketingets ønske om at styrke det danske kystfiskeri kan blive til virkelighed.

Det er en rigtig god aftale. Men det var det også sidste gang Folketingets partier blev enige om at støtte kystfiskeriet. Problemet har været, at pengene ikke er blevet fordelt efter de politiske hensigter. Det skal vi selvfølgelig holde øje med ikke sker igen”, siger Søren Jacobsen, garnfisker fra Helsingør og formand for Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri.

Folketingets partier er blevet enige om at øremærke 53 millioner til at styrke kystfiskeriet og det skånsomme kystfiskeri. Det er penge der er godt givet ud. For kystfiskeri med mindre fartøjer sikrer mere beskæftigelse for den samme mængde fisk, holder liv i de mindre kystsamfund og det skånsomme fiskeri med garn, tejner og snurrevod kan fange fisken uden at naturen lider overlast.

Aftalen gælder for 2018 – 2020, og har en overordnet budgetramme på 972 millioner kroner. Aftalen kan findes her.

Kontakt: 

Søren Jacobsen, formand Foreningen for Skånsomt Kystfisker. Tlf.:

Hanne Lyng Winter, biolog og politisk rådgiver i Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri