Kystfisker Henrik Foldager fra Thyborøn, der fisker fra garnbåden L72 Quality, vil tilmelde sig den beskyttede kystfiskerordning. Det gør han på grund af den ekstra tildeling af fisk der følger med ordningen, men i særdeleshed på grund af flidspuljen.

Jeg kan bruge en lommeregner, og kan se at det hænger godt sammen for mig at tilmelde mig den beskyttede kystfiskerordning. De kilo jeg får ved at tilmelde mig, slipper jeg for at gå ud at leje, og det skaber en bedre økonomi i mit daglige fiskeri“, siger Henrik Foldager

Henrik Foldager har blandt andet kvoter på torsk i Nordsøen og Skagerrak, tunge i Nordsøen og rødspætter i Nordsøen, men han fisker fx også søer når de er der.

Henrik Foldager er også glad for at man i den nye fiskeripakke har fokus på at skabe et mærke for det skånsomme kystfiskeri.

“Hvis der kommer et mærke for skånsomt fiskeri, som der lægges op til, så håber jeg det vil afspejle sig i priserne. Og det er jo altid værd at tage med”, slutter Henrik Foldager.

Hvis du vil have ekstra kvoter allerede i år er ansøgningsfristen den 16. marts 2017. Men det er muligt også efter denne dato at tilmelde sig, i så fald tilskrives de ekstra kvoter dog først i 2018.

Du kan tilmelde dig den beskyttede kystfiskerordning her.