Fisker Johnny Krog fra Langø viser Fiskerikajens Jesper Hansen, hvordan en rødspøtte skal fileteres.

I lørdags afholdt FSK, Fiskerikajen og Langø fiskerne arrangementet Fiskertorvet ved Torvehallerne midt i København. Formålet med arrangementet var at skabe fokus på kystfiskeriet og tilbyde københavnere friskfangede fisk direkte fra kystfiskerne til fornuftige priser. 

Der var et fint udvalg af sæsonens fisk præsenteret direkte i fiskekasserne og al fisken var blevet kørt direkte fra havnen på Langø om natten. De mange fremmødte udtrykte begejstring for den friske fisk, og lagde desuden vægt på, at ‘det var dejligt, at der ikke var så meget at vælge i mellem’, men at det var dansk, skånsomt fanget fisk i sæson.

De dygtige kokke fra Restaurant Musling havde forberedt en delikat anretning af fiskesuppe med linefangede muslinger, biodynamisk grønkål fra Birkemosegaard og let saltet, rå torsk. Der blev desuden stillet mange spørgsmål vedr. kvoter, arter og kystfiskeri, som fiskerne og repræsentanter for FSK kunne fortælle mere om. På de fire timer arrangementet varede blevet der flået, fileteret og solgt et halvt ton rødspætter og 200 kg. anden fisk, så der var mange københavnere, der havde fisk på menuen lørdag aften.

Arrangementet vil blive afholdt igen til foråret med den samme partnerkreds og derudover også WWF Verdensnaturfonden.  Al overskud fra arrangementet går til Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri og arbejdet med at udvikle og forbedre forholdene for de danske kystfiskere.

FSKs arbejde er støttet af VILLUM og VELUX FONDENE i det 3-årige projekt ‘Naturskånsom Fisk – fra Hav til Tallerken’. Du kan læse mere om projektet her:

http://veluxfoundations.dk/da/content/kystfiskere

Læs mere om FSK her: http://skaansomtkystfiskeri.dk og Fiskerikajen her: http://www.fiskerikajen.dk