Kandidat til Europa-Parlamentet på kystfiskerbesøg

Morten Klessen (S) kandidat til Europa parlamentet snakker kystfiskeri med Thomas Højrup fra Thorupstrand og Søren Jacobsen fra Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri

Morten Klessen (S) kandidat til Europa parlamentet snakker kystfiskeri med Thomas Højrup fra Thorupstrand og Søren Jacobsen fra Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri

Morten Klessen (S), kandidat til Europa-Parlamentet, var torsdag på besøg i Thorupstrand. Her mødtes han med formand for Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri, FSK, Søren Jacobsen og Thomas Højrup formand for Thorupstrand Kystfiskerlaug, der også er medlem af FSK.

Fiskeriet sikrer arbejdspladser, særligt her i Nordjylland, og kystfiskeriet spiller en vigtig rolle og skal udvikles mere,” siger Morten Plessen, ”og her kan og skal EU spille en rolle i forhold til både at sikre fiskeriet, kystfiskeriet og den biologiske mangfoldighed i havet”, fortsætter Morten Klessen.

Fiskeripolitik blev livligt diskuteret, og Morten Klessen var selvfølgelig en tur på stranden, der hvor snurrebådende trækkes op på land. Kystfiskerne fik luftet deres bekymring om bomtrawlsfiskeri i Skagerrak, de mange sæler, der truer kystfiskeriet, og om hvorfor biologerne siger der er så mange rødspætter i Skagerrak, når der ingen fisk er i hverken Skagerrak og Nordsøen. Noget der bekymre kystfiskerne enormt.

Morten Klessen fik mange gode informationer med sig videre, og hvis han bliver valgt ind håber han at kommer ind i fiskeriudvalget i Europa Parlamentet, hvor han vil arbejde for fiskeri og bæredygtighed, og fortsætte den gode dialog med kystfiskerne i Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri.