Jobopslag: vil du være med til at fremme det skånsomme kystfiskeri?

By 14. maj 2019 Info
Kystfiskeri med skånsomme redskaber er havets pendant til økologisk landbrug. Kystfiskeriet har i mange år spillet en marginal rolle i dansk fiskeri med dystre fremtidsudsigter. Sådan er det ikke mere. I 2014 fik kystfiskerne deres egen forening, Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri, FSK, og Folketinget har i 2016 og 2017 vedtaget nye love og rammer, der booster og understøtter kystfiskeri med skånsomme redskaber.

Det er blandt andet blevet besluttet, at skabe et mærke for naturskånsomt fiskeri. Mærket bliver det første statskontrollerede fiskemærke i verden, og forventes lanceret i slutningen af 2019.

Vi søger en ny medarbejder, der kan gøre mærket til en succes. Både hos aftagerne, forbrugerne og kystfiskerne. Dine arbejdsopgaver bliver primært at:

  • Indgå i et tæt samarbejde med udenrigsministeriet omkring mærkets implementering og dets markedsføring
  • I samarbejde med bureau og udenrigsministeriet at lancere mærket
  • Deltage i og organisere events og sikre tilstedeværelse på udvalgte foodevents
  • Skabe og bibeholde et stærkt netværk af aftagere
  • Sikre at kriterierne bag mærket til stadighed er under udvikling blandt andet ved inddragelse alle vigtige aktører
  • Rekruttere og uddanne fiskerne til at bruge mærket
  • Lede projektet som projektleder og sørge for overholdelse af retningslinjer for modtagelse af støtte under EUs hav- og fiskerifond

Du vil derudover indgå som en naturlig del af en foreningen, der arbejder på at skabe de bedst mulige rammer og muligheder for de danske kystfiskere.

Vi forventer at du  kan arbejde selvstændigt, tager ansvar og er god til at få ideer og se muligheder. FSK er en lille arbejdsplads med højt til loftet og en uhøjtidelig omgangstone, og du vil som medarbejder have stor indflydelse på dit eget arbejde og tilrettelæggelsen heraf.

Stillingen er på 30 timer/uge. I første omgang er stillingen tidsbegrænset til ca. 6. måneder, men der er meget gode mulighed for forlængelse.
Arbejdet udføres primært i København, men med mulighed for at arbejde hjemmefra. Arbejdet vil give noget rejseaktivitet. Tiltrædelse er august 2019, evt. før. Send ansøgning til Hanne Winter på hanne.lyng.winter@gmail.com senest 10 juni 2019. Har du spørgsmål kan de også rettes til Hanne Lyng Winter på: 2810 9059.