Hollandske bomtrawlere igen på afveje i Skagerrak

By 28. marts 2019 Info

Herover ses hvordan det hollandske fartøj kommer ind over 12. sømilsgrænsen.

 

Nu er den gal i gen. Til trods for stor bevågenhed fra danske myndigheder, ser det ud til, at hollandske fiskere forsat bryder loven i Jammerbugt, der ligger i Skagerrak.

”Vi kan se, at hollandske bomtrawlere  fisker med bomtrawl inden for tolv sømilegrænsen, hvor de ikke må fiske. Det er dybt frustrerende. Det sker igen og igen, og der er tilsyneladende ingen konsekvenser eller kontrol”, siger Thomas Højrup, formand for Thorupstrand Kystfiskerlaug

Fiskerne fra Thorupstrand kan se på Vesselfinder, at de hollandske bomtrawlere ”Mattanja” og ”Adriaantje” flere gange har fisket inden for det, der hedder 12. mil søgrænsen. Det skete sidst tirsdag d. 26 marts i Jammerbugten. Det er ulovligt for disse fiskerier at fiske der.

Kystfiskerne i Thorupstrand har længe døjet med de hollandske bomtrawlere. Ifølge kystfiskerne ødelægger bomtrawlet kystfiskerne traditionelle fiskepladser, og gør det skånsomme kystfiskeri meget vanskeligt. For når naturen ødelægges af bomtrawlet, er der færre fisk som kystfiskerne kan fange.

Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri, FSK, der er en fiskeriforening for kystfiskerne, har meldt den hollandske bomtrawler til fiskerikontrollen, og vil desuden tage sagen op tirsdag d. 2 marts når foreningen sammen med det øvrige erhverv skal til møde med fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V), en række fiskeriordfører samt kontrollen om netop indsatsen imod ulovligt fiskeri i Skagerrak.