Erhvervsministeriets pakker hjælper kystfiskeriet

By 7. maj 2020 Info

Formand i FSK-PO, Søren Jacobsen, oplever som alle danske fiskere coronakrisen helt tæt på. Priserne på fisk falder, og det påvirker både humør og økonomi.

”Det er en rigtig træls situation. Det er ikke en god fornemmelse – eller god forretning – at lande højkvalitetsfisk til de priser, der er i øjeblikket”, siger Søren Jacobsen.

Søren Jacobsen har søgt de hjælpepakker Erhvervsministeriet har lanceret til selvstændig erhvervsdrivende. Og han opfordrer alle kystfiskere til at undersøge, om de er berettiget til kompensation.

”Som kystfisker kan man på lige vilkår med andre selvstændig erhvervsdrivende få kompensation for sin virksomheds faste omkostninger og for tabt omsætning. Det dækker ikke hele tabet, men det det er en god håndsrækning, så vi forhåbentlig kan komme igennem krisen”, siger Søren Jacobsen.

Søren Jacobsen håber at der snart kommer gang i Danmark, Europa og fiskeriet igen.

OM HJÆLPEPAKKERNE:

Du kan få kompensation for tabt omsætning, hvis din omsætning eller B-indkomst har været mindst 10.000 kr. i gennemsnit pr. måned før coronavirus/covid-19. Perioden du kan få kompensation for er fra den 9. marts til og med den 8. juni. Kompensationen udgøre 75 % af virksomheds gennemsnitlige månedlige tab i omsætning ekskl. moms. Kompensationen til virksomhedsejeren kan dog maksimalt være 23.000 kr. pr. måned og dermed i alt knap 69.000 kr. i en periode på tre måneder. Læs mere her.

Du kan få kompensation for faste omkostninger, hvis din virksomheds omsætningsnedgang er på 35 pct eller mere og de faste omkostninger svarer til minimum 12.500 kr. i en tremåneders periode. Du kan nu søge kompensation for tre måneder fra og med den 9. marts 2020 til og med den 8. juni 2020. Du kan få kompensation for op til 80 % af de forventede faste omkostninger i din virksomhed. Læs mere om ordningen her.