_84A0169 kopi

Tag familien og vennerne under armen, gå ned på Helsingør Nordhavn og nyd en dag i fiskens tegn, når Helsingør Nordhavn går helt i fisk søndag d. 28. august.

Fiskekuttere fra Øresund lægger til kaj. Du kan få en snak med din lokale fisker, komme ombord på en fiskekutter og købe frisk fisk med hjem. Også Øresundsakvariet kommer ud på kajen, hvor akvariechef Jens Peder Jeppesen vil fortælle om Øresunds mangfoldige dyre- og planteliv. Man kan se og føle på Øresunds fisk i bassinerne på kajen. Og Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) kommer ned på havnen og holder åbningstale.

Hvis du er en af dem, der har svært ved at filetere en frisk fisk, kan du på få hjælp til at filetere den fisk, du har købt ved fiskekutterne. I ”filet-skolen” vil Jesper Redecker Hansen, kok og fiskehandler, guide dig sikkert igennem kunsten at filetere en fisk.

Og du du købe retter med Øresundsfisk tilberedt af kokken Rasmus Jonasson, der stiller op på kajen og sørger for, at ingen går sultne hjem. Rasmus Jonasson er tidligere køkkenchef på restaurant Kjøbenhavn, og har været kok i blandt andet Go’ morgen Danmark. Der kan også købes øl. vand og kaffe.

Det er ganske gratis at snakke, se, lære, klappe fisk og komme i lære på “filet-skolen”.

Vi glæder os til at se DIG – og få en god dag i fiskens tegn!

Program for dagen er som følger:

10.45 – 11.15: Fiskerne sejler ind og lægger til kaj i Helsingør Nordhavn

11.15 – 11.25: Åbning af dagen ved Borgmester i Helsingør Benedikte Kiær

11.25: Øresundsakvariets klappe-føle-se bassin åbner

12:00 – 13.00: Snit en spætte – lær at filetere en fisk. Køb en frisk fisk ved fiskerne og lær hvordan man filetere den hurtigt og nemt.

14.30 – 15.30: Snit en spætte – lær at filetere en fisk. Køb en frisk fisk ved fiskerne og lær hvordan man filetere den hurtigt og nemt.

16.00 – Arrangementet slutter

Se mere og tilmeld dig eventet på Facebook her

Fiskeplakat